Изложение „200 билки – 2 000 000 работни места“

В изложението “200 билки – 2 000 000 работни места” се включиха 20 изложители от фирми, производители на продукти от български билки и институции с роля в тяхното опазване . Името на изложението бе вдъхновено от български експерт с дългогодишен опит в сектора, който е убеден, че лечебните растения могат да дадат поминък на една четвърт от народа ни, ако ги използваме разумно и опазваме диворастящите им находища.

Посетителите видяха повече от 150 висококачествени продуктa от български билки. Производителите демонстрираха възможността за добавяне на стойност в близост до местата, където се събират билките. Само така местните хора имат стимул да ги опазват. Фирмите показаха продукти на хранителната, козметичната, фармацевтичната и парафармацевтичната индустрия и предоставиха информация и експертни консултации. Посетителите се насладиха на приветливите щандове. Изпиха по чаша билков чай и изпробваха разнообразни продукти. На щанда си Фондация Биоселена дава консултации за биологично култивиране на лечебни растения.

Изложители

morava-logo krismar-logo chemax-pharma-logo botanical-logo mirta-medicus-logo vitanea-logo alin-logo bioselena-logo bchk-logo jorjeia-logo wooden-spoon-logo wizardtea-logo petar-dimkov-logo plantabul-logosharkovi-logo roseys-mark-logo healthy-oils-logo bilkaria-logo ekvilibrium-logo