Медийно отразяване

Медийното отразяване на Панаира на българските билки бе широко, пълно, разнообразно и изцяло положително. Не бе уловена нито една публикация с негативно послание или такава, която да измества вниманието от целите на събитието и Проекта. Кампанията е в синхрон с тях и в центъра й са възможностите за развитие на страната, които предлага опазването и интелигентното ползване на лечебни растения.

ОБЩО 105 публикации, в периода от 2 до 16 ноември, отразяват Панаира. Онлайн публикациите са 103. Има повече от 11 радио,  5 телевизионни новини и репортажи и 2 статии в хартиения вариант на в. Новинар.

Фейсбук бе включена като източник на информация. Novinitednes.bg публикува в същия ден всички излъчени от БНР информации. Подробна информация за Форума беше налична през цялото време на интернет страниците на НССЗ и на страницата на проекта на Фондация „Информация и природозащита”.

  • Информации преди събитието /предварителна информация/ – 31

Всички медии публикуват подробна предварителна информация за Панаира, а някои и програмата на събитието по часове. Публикациите включват описание къде и кога ще се случи, какво ще представя, както и мотото на изложението – „200 билки – 2 милиона работни места“. Представени са и основните акценти в програмата. Специално място е отделено на премиерата на документалния филм „Лековитото злато на България“. Информациите включват и покана за дискусиите с участието на представители на всички заинтересовани от опазването и устойчивото ползване на лечебните растения в България страни, както и приемната, в която земеделски производители да получат съвети и консултации от едни от най-добрите специалисти в сектора за култивиране на лечебни растения. Голяма част от публикациите представят и кратка статистика за лечебните растения в България.

  • Информации по време на събитието42

Част от публикациите представят приветствието на директора на РИОСВ – Пловдив доц. Стефан Шилев, както и поздравителен адрес от името на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева.„Този панаир е празник за всички, които се занимават в сектора – от събирачите до клиентите“, посочи координаторът на проекта, Светлана Аладжем, чиито думи цитират голяма част от онлайн публикациите. Многократно е посочено, че панаирът е организиран от Фондация „Информация и природозащита”, съфинансиран по Програма LIFE+ на ЕК, с подкрепата на Аграрния университет.

  • Информации след /отзвук/ събитието30

Основен тематичен акцент в заключителните публикации е: „България е лидер по износ на билки в Европа”. Отново е представена подробна статистика за най-разпространените и най-търсени билки, както и обобщаваща информация за фирмите участнички в изложението. Става ясно, че при ефективно насочени усилия и целенасочена политика, с производство на билки може да се прехранва една четвърт от населението на страната.

 

Интернет медии и броя публикации за Панаира в тях:

Actualno – 2; agnews. – 1; agro – 4; Agrolife – 1; agronovinite-1; agroplovdiv – 3; Agrozona – 2; alfarss-2; au-plovdiv – 1; Bgfermer – 4; Bgnes -2; Bgnow – 2; Bgvestnik – 1; Bnr – 4; Bta – 4; b2bmedia-1; cross.bg-1; Dariknews – 5; Dnesplus – 1; dnevnik-4; fermer.bg – 6; GustoNews – 3; Infostock – 1; Knnews – 1; marica-2; Monitor-1; Moreto-1; naas -2; Nbox -1; news.dir – 2; Ngobg-1; Pharmmedia – 1; pinterest-1; plovdiv-portal-1; Pochivka – 1; Podtepeto – 1; Skandal – 1; Topbloglog – 2; uspelite – 1; u4avplovdiv – 3.

Изтеглете представяне на публикациите /pdf/ или се свържете с нас за повече информация.